Mit hozzak az edzésre?

Az edzésre hozz magaddal edzőruhát, váltócipőt, folyadékot és törölközőt!

Kell valamilyen sportmúlt ahhoz, hogy elkezdjek személyi edzésre járni?

Ahhoz, hogy elkezdj személyi edzésre járni, semmilyen sportmúltra nincs szükség, valahol el kell kezdeni.

Tudok-e személyi edzésre menni, ha mozgásszervi vagy egészségügyi problémám van?

A személyi edzés lényege, hogy egyénre szabottan, a kisebb „akadályokat” figyelembe véve állítom össze neked az edzéstervet. Fontos, hogy ezekről minden esetben tájékoztass engem, hogy fel tudjak készülni az edzéstervet illetően.

Csak heti 1x fér bele az edzés nekem. Érdemes így belevágni?

Ez pontosan eggyel több, mint a 0. A lényeg, hogy tegyél az egészséged érdekében, akkor is, ha jelenleg kevesebb időd van. Azzal viszont számolnod kell, hogy így lassabb lesz a céljaid elérése.
Nincs időm főzni. Érdemes így belevágni a táplálkozási tanácsadásba?
Tisztában vagyok vele, hogy keveseknek van ideje napi több órát sürögni-forogni a konyhában, ezért az étrendet úgy állítom össze, hogy a lehető legegyszerűbb legyen. Ha neked csak az fér bele, ételrendelésben is tudok segíteni, ami pénztárcakímélő.

Hányadik héttől mehetek kismamaként tornázni?

A 12. héttől orvosi engedéllyel, orvossal folyamatosan konzultálva. Amennyiben előtte is rendszeresen sportoltál, úgy az első trimeszterben is engedélyezett, és kifejezetten ajánlott a személyi edző, aki szabályozza az intenzitást.

Milyen intenzitású a kismama torna?

Ez mindenkinél egyénre szabott, a várandósság idejét, a hormonrendszer állapotát figyelembe véve. Abban az esetben, ha a várandósság előtt is sportoltál rendszeresen, úgy az első trimeszterben alacsonyabb az intenzitás, a második trimeszterben egy picivel lehet ezt növelni, a harmadik trimeszterben pedig inkább a nyújtásra és a légzéstechnikára fektetjük a hangsúlyt, ilyenkor már a torna nem igényel erőkifejtést. Természetesen végig fontos, hogy konzultálj az orvosoddal.

Kismamaként igényelhetek egyénre szabott étrendet?

Kismamaként is fontos, hogy ne hízzunk el, ugyanis az egészségünk szempontjából is ártalmas lehet, ezért egy kevésbé szigorú étrendet lehet alkalmazni.

A kismama torna heti hány alkalommal ajánlott?

Maximum heti 2 alkalom ajánlott, teherbírástól függően.